+45 97 46 43 00

Luft til vand løsningen


Der kan være store fordele ved at få installeret en luft til vand varmepumpe i din bolig. Varmepumper luft til vand kan rundt regnet halvere din varmeudgift. Så hvis du går med overvejelser om at skifte din varmekilde, kan du her få overblik over fordele og ulemper ved varmepumper luft til vand.

Hos El-Center Vest forhandler vi hovedsageligt varmepumper luft til vand fra Danfoss og Weishaupt. Ønsker du at få beregnet en løsning på en luft til vand varmepumpe, kan du gøre det her>>


Bemærk
:
Når du har udfyldt skemaet, vender vi tilbage med forslag til en specifik løsning baseret på din besvarelse.


Hvad kan jeg spare med en luft til vand varmepumpe?

Hvis du har en mellemstor bolig på ca. 130 kvm. vil den årlige udgift ligge på ca. 12.000 kr. Til sammenligning er udgiften for et nyt oliefyr ca. 22.000 kr. årligt. Der er en gennemsnitlig merinvestering på ca. 55.000 forbundet ved installationen af luft til vand varmepumper ift. et nyt oliefyr. Der går altså ca. 6 seks år før merinvesteringen er hentet hjem, men varmepumpen holder oftest i ca. 20 år. Derfor er der rigtig god økonomi i en omlægning til en luft til vand varmepumpe.

Fordelene ved luft til vand varmepumper

En luft til vand varmepumpe kan være en rigtig god løsning for dig, hvis du skal have udskiftet dit gamle oliefyr eller har overvejet jordvarme, men ikke har pladsen i haven til rørene.

Selvom den økonomiske gevinst ved varmepumper luft til vand er lidt mindre end på et jordvarmeanlæg, er der stadig store summer at spare i regnskabet ift. de klassiske varmekilder. Ud over at spare dig for store summer år efter år, er varmepumper luft til vand også med til at forhøje værdien på din bolig, da denne type varmeløsninger er særligt eftertragtede i disse år.

Ligesom med jordvarme, kan du bruge en luft til vand varmepumpe til opvarmning af BÅDE din bolig og opvarmning af brugsvand. Ift. opvarmningen af dine rum, er varmepumper luft til vand særligt økonomisk fordelagtige, hvis du har vandbåren gulvvarme i din bolig, da fremløbstemperaturen er særligt lav i denne type løsning og dermed ekstra energibesparende.


Bemærk: For at få det maksimale udbytte af din varmepumpe er det vigtigt at din bolig er velisoleret. Er du i tvivl om din bolig er passende isoleret, kan du med fordel kontakte os og få en snak og et uforpligtende tilbud på en løsning til netop din bolig.


Kontakt os her>


Luft til vand varmepumper egner sig ikke til fjernvarme

Opvarmer du din bolig via fjernvarme, er en luft til vand varmepumpe formentligt IKKE en optimal løsning for dig. Dels har du muligvis allerede en lav udgift til varme og dels kan der være tilslutningspligt til din lokale fjernvarmeleverandør.

Hvordan fungerer en luft til vand varmepumpe?

Varmepumper luft til vand hedder således fordi de udnytter den varme der er i luften og kan levere tilstrækkelig varme til din bolig året rundt - også når der er frostgrader. Varmepumpen bliver placeret udenfor din bolig. Her trækker en ventilator udeluft forbi et varmeveksel hvor varmen i luften overføres til et kølemiddel og via en kompressor i varmepumpen hæves trykket og dermed temperaturen i kølemidlet, på samme måde som man trækker varmen ud af luften inde i et køleskab, her ledes den opsamlede varme blot ud i luften på køleskabets bagside.

Når kølemidlet er opvarmet, ledes det via rør ind i varmtvandsbeholderen, hvor det opvarmer det omkringliggende vand. Efter afkøling ledes kølemidlet tilbage til varmepumpen hvor cyklussen begyndes på ny. Det opvarmede vand ledes herefter rundt i boligen.

Hvad koster varmepumper luft til vand typisk?

Prisen på varmepumper luft til vand afhænger af installationens omfang, såvel som varmepumpens effekt og en række andre faktorer, men som udgangspunkt ligger prisen på mellem 70-90.000 kr.