Eleftersyn

Hos El-Center Vest kan vi give dig et kvalitets elftersyn

Eleftersyn

Et eleftersyn har til formål at beskytte køber og sælger i forbindelse med ejerskifte af fast ejendom. Eleftersyn er en del af huseftersynsordningen, som involverer både tilstandsrapport og elinstallationsrapport. Med udgangspunkt i disse rapporter udarbejdes tilbuddet på en ejerskifteforsikring. Derfor er et eleftersyn en afgørende faktor i forbindelse med ejerskifte.

20190613 ElCenterVest Dannemare09 scaled
260619 ECV Aarhus 13 scaled

Bliv fritaget for det 10-årige ansvar som sælger

Hvis du står overfor at skulle sælge din bolig, så har du som udgangspunkt et retligt ansvar for den solgte bolig i de efterfølgende 10 år. I nogle tilfælde kan det være en meget dyr affære. Derfor er det altid en god idé at tegne en ejerskifteforsikring, som fritager dig for ansvar for at udbedre eventuelle fejl i elinstallationen. Samtidig beskytter ejerskifteforsikringen køber mod eventuelle fejl og mangler, der ikke er anført i de udarbejdede rapporter.

Hvis du som sælger vil fritages for dette ansvar, skal du kunne fremvise en elinstallationsrapport, en tilstandsrapport, et tilbud på en ejerskifteforsikring samt tilbyde at betale halvdelen af forsikringspræmien, før køber underskriver den aktuelle købsaftale.

Elinstallationsrapporten

På baggrund af det eleftersyn vi udfører af din bolig, udarbejder vi en elinstallationsrapport. Dette er en skriftlig rapport, der involverer de resultater, vi har fået i forbindelse med gennemgangen af din ejendom. I rapporten findes optegnelser over, hvorvidt elinstallationerne i ejendommen er funktionsdygtige og holder sig indenfor den gældende lovgivning.

090320 ECV 06 scaled
090320 ECV 14 scaled

Krav til autorisation

For at have lov til at varetage elinstallationsrapporten skal den tilsynsførende instans være enten fuldt autoriserede (hvilket El-Center Vest er) eller delautoriserede inden for el i boliger.

Begrænsningen i en delautorisation er, at autorisationen er begrænset til eleftersyn i boliger og ikke i forbindelse med fællesinstallationer, som det eksempelvis er tilfældet i ejerlejligheder. Hvis du vil være på den sikre side, er det letteste for dig at vælge en tilsynsførende med fuld autorisation.

Ring og få en uforpligtende snak om, hvordan vi kan udføre dit eleftersyn på 97 46 43 00.

Autorisationen til at udføre eleftersyn og udfærdige elinstallationsrapporten udstedes af Sikkerhedsstyrelsen.

Tag kontakt

Lad os hjælp dig med dit næste projekt

Har du fået blod på tanden, og har du et projekt, du gerne vil drøfte med os? Vi holder til i Hjerm lidt udenfor Struer, men vores elinstallatører og elektrikere hopper hver dag i bilerne og kører det meste af Vestjylland tynd for at gøre vores kunder tilfredse. Vi står altid parate til at hjælpe dig.

Privatmenu

Erhvervsmenu

Hvilken type kunde er du?