Ladestander til elbil

Ladestander til erhverv

Elbiler er fremtiden. Der er allerede et stort marked for elbiler, og med det voksende politiske fokus på grøn energi bliver markedet kun større.

Hos El-Center Vest kan vi rådgive omkring valg af ladeløsning samt varetage alt vedrørende installationen hvad enten til brug i boligen så du kan lade sikkert hjemme eller i virksomheden så ansatte og besøgende kan lade deres bil.

Find din rette ladestander

En ladestander, eller en ladestation, til elbiler er udstyr, der forbinder en elbil til en energikilde for at genoplade elbiler og plug-in-hybrider. Nogle ladestationer har avancerede funktioner såsom smart måling og netværksforbindelse, mens andre er mere basale.

El-Center Vest bestræber sig på at finde den rigtige type af ladestander, uanset om det er til erhverv eller privat brug. Ved arbejdspladsen er det en fordel at tilbyde både kunder og ansatte muligheden for at lade deres bil op. Til hjemmet er en ladestander en praktisk løsning, der gør det mulig at lade bilen op henover natten – på sikker vis uden at overbelaste installationen. 

ladestander til elbil

Ladestandere til erhverv og større bygninger

I dag er der et øget fokus på at være miljøbevidst omkring transport og forbrug, som har ledt til et boom inden for køb af mere klimavenlige muligheder som el- og hybridbiler. Hos Elcenter Vest hjælper vi også erhverv og boligforeninger, som har brug for flere ladestationer.

Ladestationer kan leveres på kommunale parkeringspladser af elforsyningsselskaber, eller i detailhandelscentre af private virksomheder. Disse stationer har specielle stik, der overholder de forskellige standarder for elektriske opladningsstik.

Hvis du tilbyder opladning af elbiler hos din virksomhed, kan du tiltrække flere kunder, da flere og flere danskere har skiftet til elbiler. Hvis kunden kan lade sin bil op uden for virksomhedens dør, er det nemmere at vælge netop din virksomhed til, hvilket gør en ladestander til en klar fordel.

Vis hensyn for dine pendlende medarbejdere ved at tilbyde mulighed for at lade deres elbil op ved arbejdspladsen. På den måde minimerer man deres behov for at bruge  tid på at bruge offentlige ladestationer, hvor man ofte kan vente i op til 20 minutter før en bil er ladet op.

Hvad koster en ladestander?

Hvis du vælger at investere i en hjemmeladestander, skal du være opmærksom på, at du betaler både for ladestanderen, men at der også er en pris for at få ladestanderen monteret, fordi den skal sættes op af en fagmand. Det vil sige, at du i de fleste tilfælde betaler både for et produkt og en serviceydelse, når du køber en ladestander.

Der er stor forskel på ladestanderes funktioner og specifikationer, og derfor er det også svært at give en fast pris på, hvad en ladestander koster.

Når din ladestander er monteret vil opladningerne i fremtiden automatisk blive regnet med i din almindelige elregning. Det er vanskeligt at måle præcist hvor meget du betaler per ladning derhjemme, men normalt siger man, at 1 kW koster cirka 2,25 kroner. 

For at udregne dine behov og priser, kan det være en god ide at vide følgende:

Det er værd at huske på, at op til 10% af strømmen ved opladning af din elbil gennemsnitligt går tabt i eksempelvis varme.

Kontakt os for at få et uforpligtende tilbud på en ladestander skræddersyet efter dine behov.

Regler for ladestander

Selvom der i dag ikke er en national strategi for ladeinfrastruktur, er der for ganske nylig kommet nye regler, der ønsker at fremme planerne om en national ladestruktur.

Den 10. Marts 2020 trådte ladestanderbekendtgørelsen (bekendtgørelse om forberedelse til og etablering af ladestandere i forbindelse med bygninger) i kraft. I den står reglerne for ladestandere i Danmark. Kort fortalt er de nye regler:

For be­bo­el­ses­byg­nin­ger

  • Bygninger til beboelse, der allerede er opført er ikke med i bekendtgørelsen. Derfor er der ikke et krav om, at de skal forberedes til ladestandere.

  • Hvis der bliver bygget noget nyt, og der skal etableres mere end 10 p-pladser, skal alle p-pladserne forberedes til ladestandere.

  • Ved større ombygninger af parkeringspladser med mere end 10 p-pladser, skal personen, der bygger om, forberede alle de ombyggede parkeringspladser til ladestandere.

For ikke-be­bo­el­ses­byg­nin­ger

Ved eksisterende bygninger, der ikke er beregnet til beboelse, hvor der er mindre end 20 p-pladser tilknyttet, er der ikke krav om, at pladserne skal forberedes til ladestandere.

    • Ved eksisterende bygninger, der ikke er beregnet til beboelse, med mere end 20 p-pladser skal der senest 1. januar 2025 være etableret mindst én ladestander i forbindelse med parkeringspladserne. Det gælder dog ikke for bygninger, der ejes eller benyttes af små og mellemstore virksomheder.

    • Ved eksisterende bygninger, der ikke er beregnet til beboelse, hvor der er mere end 10 parkeringspladser, og hvor der skal bygges om, skal der etableres mindst én ladestander, og derudover skal mindst hver femte parkeringsplads forberedes til en ladestander.

    • Ved nyt byggeri, hvor der skal bygges mere end 10 parkeringspladser, skal der etableres mindst én ladestander, og mindst hver femte parkeringsplads skal forberedes til ladestandere.

Hvor­når er der hand­lepligt?

Det er værd at bemærke, at der kun er krav om disse forbedringer ved nybyggeri eller større ombygninger. Der er altså ikke handlepligt for bygninger, der allerede eksisterer, og som ikke skal ombygges. Meningen er at undgå unødvendigt ressourcespild og at sikre en balance i omkostningerne for bygherren til ombygningerne, når behovet for ladestandere inden for den nærmeste fremtid (formentlig) vil stige eksplosivt, og man derfor vil få behov for at opføre ladestandere.

Det er også vigtigt at lægge mærke til, at der for ikke-beboelsesbygninger, f.eks. kontorbygninger, hospitaler, virksomheder eller uddannelsesinstitutioner m.v., med mere end 20 p-pladser, er en handlepligt til at etablere mindst 1 ladestander inden 2025.

Tag kontakt

Vi monterer gerne din ladestander

Vores dedikerede team af installatører står klar til at imødekomme dine behov og give dig den nødvendige vejledning. Uanset om du ønsker at få afklaret tekniske specifikationer, installationskrav eller blot ønsker at tale med nogen, der kan hjælpe dig med at træffe den rigtige beslutning, er du mere end velkommen til at kontakte os.

Privatmenu

Erhvervsmenu

Hvilken type kunde er du?